София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Проф. Янакиев след вота: Борисов е политически кастриран, а БСП едва крета (ВИДЕО)

Философът коментира в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
2 чПолитика 2305

Да кажем нещо, което не казват говорещите глави. Те казват, че ГЕРБ е първа политическа сила, но всъщност има огромен анти-ГЕРБ вот, който е разделен на три политически сили. Към тях не мога да впиша ДПС, защото те сигурно ще се прилепят към управлящите. Масивен анти-ГЕРБ вот означава, че приказките, че протестът е задрямал и е изтекъл през пръстите се оказаха неверни. Да, протестите във физическия смисъл огаснаха, но те извършиха нещо много дълбоко - те развенчаха т.нар. аура на бате Бойко, направиха го непоносим за разумните граждани, непоносим за новата либерална младеж, гласувала масово за партията на Слави Трифонов, както и градската младеж, която е гласувала за "Изправи се! Мутри, вън!". Това коментира философът и богослов проф. Калин Янакиев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Вотът, който е анти-ГЕРБ, ако се събере, ще се разберем, че Бойко Борисов е политически кастриран. Този извод трябва да бъде безспорно направен. Другото, което е важно да се каже е, че БСП вече не е политически полюс, тя е една от партиите и крета. Мантрата гласувайте за мен, т.е. за ГЕРБ, за не дойдат комунистите, вече напълно изгуби своята сила. Кого е победил Бойко Борисов? В предишните избори той все биеше БСП, а сега кого би? Новоизлязлата партия на Слави Трифонов и партиите на протеста ли?", каза още той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!