София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Регионалният министър: Няма да плащаме за АМ "Тракия", докато не си оправят грешките

Ще разплатим на всички коректни фирми извършените строително-монтажни работи, посочи тя
43 сПолитика 6473

“Най-вероятно няма да изплатим извършените строително-монтажни работи, докато не се поправят грешките, защото в строителството участват много хора и се допускат грешки - понякога неволно, понякога съзнателно, но в строителството могат и да се поправят грешки. Новото ръководство на АПИ констатира доста нарушения при проверката на участъка от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора - като некачествено влагане на материалите, некачествена геомрежа, която се полага под асфалта.”

Това коментира пред Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова.

Ще разплатим на всички коректни фирми извършените строително-монтажни работи по републиканските пътища. Разчитам, че това ще касае всички, които очакват тези пари. Това ще стане след извършване на проверки на място на изпълнените работи като качество и количество, каза Комитова.

По повод раздадените 188 млн. лв. на 25 фирми, които имат задача да укрепят 84 обекта, тя напомни, че е изпълнен един от тях - на пътя за Рилския манастир, а че от останалите няма нито един с издадено разрешение за строеж. Министърът заяви, че се прави проверка на „Автомагистрали“ ЕАД от НАП и прокуратурата и е категорична, че при констатиране на нарушения, ще последва смяна на ръководството на държавното дружество.

Комитова апелира магистралите да не се използват за пропаганда. Въпреки че според едните мнения те са много добре направени, а според други – нищо не е направено, магистралите и всички пътища са на целия народ, в тях се влагат парите на всички данъкоплатци, коментира тя.

След като бъдат събрани всички документи, ще бъде дадена информация за състоянието на Алепу, каза още министър Комитова и обърна внимание, че подпорната стена е един от елементите на обекта - подпорна стена и ваканционно селище. Подпорната стена е завършена и въведена в експлоатация.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!