Шумахер се събуди след 6-годишна кома

Декември 2013 г. беше трагичен за 50-годишния състезател

5 месецаСпортни 38

Почти шест години седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер беше в състояние на кома. Наскоро автомобилният състезател беше отведен в една от клиниките в Париж, където според съобщения в медиите той успял да възвърне съзнанието си. Шумахер е под лекарско наблюдение.

Декември 2013 г. беше трагичен за 50-годишния Михаел Шумахер. Легендата на „Формула 1“ получи контузия на главата в ски курорт. Състоянието му беше изключително тежко, лекарите бяха принудени да го вкарат в изкуствена кома. Почти шест години феновете не знаеха нищо за съдбата на идола си, а семейството внимателно контролираше споменаването на името му в медиите. Въпреки това, добрата новина се появи днес - Шумахер възвърна съзнанието си.

На 9 септември той е бил транспортиран до една от клиниките във Франция. За да се възстанови след нараняванията, състезателят е изпратен в кардиологично отделение. Фактът, че състезателят наистина е излязъл от кома съобщи представител на медицинския персонал.

Мога да ви уверя, че Михаел е в съзнание. Не можем да даваме други коментари за неговото здравословно състояние. Това е поверителна информация “, каза източникът.

Сега знаменитият състезател трябва да се подложи на сложна операция за трансплантация на стволови клетки в сърдечната тъкан. Хирургичната намеса ще се извърши от сърдечен хирург Филип Менаш. През 2013 г. водачът вече имаше две неврохирургични операции, следващата ще бъде експериментална. Новата техника все още се практикува само върху животни и не гарантира положителен резултат. Феновете все още се надяват, че Шумахер ще се върне към пълноценен живот и успешно ще премине периода на рехабилитация.

ОЩЕ ОТ Спортни

Степан Хиндлиян: Още утре "Левски" може да се окаже с нов собственик

Председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" коментира бъдещето на клуба

2 дниСпортни

Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа през май в Истанбул

Двубоят ще бъде на клубния стадион на местния гранд Бешикташ – "Водафон Арена"

11 дниСпортни

Равносметка на бойните спортове през 2019 г: 314 медала

Това обявиха от Националната асоциация по бойни спортове

12 дниСпортни

Тервел Пулев: Нямам амбиции да правя децата си боксьори

Боксьорът ще прекара празниците със семейството си

1 месецСпортни

Свикват извънредно събрание във волейбола през януари

Данчо Лазаров се съмнява, че ще се проведе

2 месецаСпортни