София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Сидеров се опита да влезе в БНТ

Близо 4 часа лидерът на „Атака” и привърженици стояха пред медията

Сидеров се опита да влезе в БНТ

Близо 4 часа лидерът на „Атака” и привърженици стояха пред медията

8 месецаОбщество 39 Боряна Райчева


Лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров, подкрепен от привърженици на формацията, организира снощи протест пред сградата на Българска национална телевизия с искане за оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Причината - Кошлуков забрани на кандидата за кмет на София да участва в предавания по БНТ, по време на цялата предизборна кампания, освен ако не се извини писмено на служителите в телевизията за възникналия скандал в предаването „Референдум”. 
Самият Сидеров не видя грешка в поведението си и заедно със симпатизантите си тръгна към входа на медията, като сред целите му беше да участва в обзорното предаване „Панорама”, за което формацията получила покана преди скандала. 
Нажежената обстановка пред вратите на „Сан Стефано” 29 продължи близо 4 часа, като в крайна сметка Сидеров и привържениците му не бяха допуснати да влязат в телевизията. До физическа саморазправа не се стигна. 
 
Припомняме, че напрежението около Сидеров възникна на 1-ви октомври вечерта, когато водещата на предаването „Референдум” по БНТ, излъчвано на живо, Добрина Чешмеджиева повика жандармерия в студиото, тъй като не успя да се справи с политика, който отказваше да спазва регламента на формата. Това донесе на Сидетов глоба от ЦИК в размер от 2 000 до 5 000 лева, която той се закани да обжалва.