София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Заради незаконни промени в автомобила: Глоба до 7000 лв. за 20-годишния, карал с 260 км в час

Момчето се е движело по Околовръстното

2 месецаКрими 2 Марияна Стойчева

В автомобила, движещ се с 260 км в час по Околовръстен път, има конструктивни промени, които се оказват незаконни. Полицията установи и санкционира нарушителя, след като бе разпространен видеоклип, показващ таблото на автомобил и скоростомер с 260 км в час. 20-годишният шофьор Николай е отказал коментар. 

От отдел ,,Пътна полиция'' заявиха, че реакцията на органите на реда е била мигновена за показаното в ефира нарушение. 

„Младият водач на автомобила беше привикан в пътна полиция, като под капака на автомобила бяха установени доста промени в конструкцията – допълнителни агрегати, допълни монтирания на по-голяма отводна система на газовете на автомобила. Това се тълкува от закона като промяна на конструкцията на автомобила. Законодателят е предвидил глобата да бъде от 2000 до 7000 лева  и спиране на колата от движение. Регистрацията ѝ се прекратява до отстраняване на тези промени и привеждането ѝ във вида, в който е излязла от производителя“, коментира комисар Николай Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция“.

Комисарят допълни, че към момента наказването за клипове, в които се кара с превишена скорост, е малко по-трудно, тъй като тя трябва да бъде измерена с уред. Той допълни, че при тези водачи, които шофират с превишена скорост, задължително има и друг проблем, за който ги санкционират.