Начало Новини Предавания На живо

Защо Путин не поздрави Байдън?

Дмитрий Песков с първи коментар
12 сЕвроком 1487

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков обясни защо руският лидер Владимир Путин не поздравява Джо Байдън с избирането му за президент на САЩ.

 „Предвиждайки вашия възможен въпрос относно поздравяването на Путин с избрания президент на САЩ. Считаме за правилно да изчакаме официалното обобщаване на резултатите от изборите“, каза Песков.

Той също така обясни защо Путин поздрави Доналд Тръмп за избора му през 2016 г. веднага след изборите, но при Байдън не е така.

„Разликата е ясна. Виждате, че предстоят определени законови процедури, които бяха обявени от действащия президент, така че ситуацията е различна. Затова считаме за правилно все пак да изчакаме официалното съобщение “, каза той.

Песков добави, че Русия е готова да работи с всеки президент на САЩ, избран от американците.

По-рано кандидатът на демократите Джо Байдън обяви победата си на президентските избори в САЩ и се обърна към американската нация.

Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп се зачуди защо американските медии провъзгласяват опонента му Джо Байдън за избран държавен глава след последните избори. Ръководителят на Белия дом подчерта, че по време на гласуването са регистрирани нарушения, което означава, че "изборите все още далеч не са приключили".