София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Пулев разкри в какво е по-добър от Джошуа

Изгледах внимателно битките му. Той има добър стил и е отличен боец, но не показва психическа устойчивост
2 месецаДруги 98 Симеон Кисьов

Кубрат Пулев се закани да завлече Антъни Джошуа на дълбоко и тъмно място и да го разобличи пред света отново в битката им на 12 декември. Българската звезда в професионалния бокс е изучил внимателно мачовете на Ей Джей по време на своята подготовка и смята, че британецът няма нужната психическа устойчивост, за да оцелее срещу него.

39-годишният Пулев, чийто първи опит да атакува световната титла завърши с поражение от Владимир Кличко през 2014-та, е уверен, че може да повтори геройството на Анди Руис-младши и да изненада Антъни Джошуа, сваляйки го трона в тежка категория.

“Изгледах внимателно битките му. Той има добър стил и е отличен боец, но не показва психическа устойчивост. Да, той има умения, но не показва никаква воля. Това е нещо отвътре, или е в кръвта на човек, или не. А той го няма. Смятам, че аз съм с по-твърд характер от неговия. И това е разликата между нас двамата - моята психическа устойчивост ще надделее”, заяви Пулев пред блога на Betway Insider.

Антъни Джошуа отсега крои планове за обединителен мач с шампиона на WBC Тайсън Фюри, но Кобрата му отправи предупреждение.

“Това ще бъде игра на ума, като майсторска партия шах, с единствената разлика, че краят ще дойде светкавично. Мога да кажа на феновете, че ще разоблича Джошуа и ще докажа, че са идолизирали грешния човек. Ще го разкрия пред света за втори път”, категоричен е българинът.