София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Страхотни битки за 10 места на 1/16-финала в Лига Европа

Ще бъде много интересно

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Тази вечер ще се изиграят срещите от последния 6-и кръг в груповата фаза на Лига Европа. Турнирът за поредна година показа, че е доста интересен и все още има 10 свободни места за 1/16-финала, като днес ще бъдат определени отборите, които ще се доберат до тях. В 8 от 12-те групи предстоят битки с огромен заряд. В другите 4 вече са ясни двата тима, които продължават напред и те ще спорят единствено за първото място.

В група "В" РБ Залцбург (15 т.) вече си осигури първото място, но Селтик (9 т.) и РБ Лайпциг (6 т.) ще спорят до последно за втората позиция. "Детелините" имат 3 точки повече от своя опонент и днес ще се нуждаят само хикс срещу Залцбург, като могат да се класират и при загуба, ако германците не спечелят в домакинството си на Розенборг.

В група "С" Зенит е сигурен победител, но за второто място шанс имат и трите други тима - Славия (Прага) (7 т.), Копенхаген (5 т.) и Бордо (4 т.).

Интрига има и в група "F", където Бетис събра 11 точки и със сигурност продължава напред, докато Олимпиакос (7 т.) и Милан (10 т.) ще излязат в пряк сблъсък за другото свободно място, като гърците ще се нуждаят от задължителна победа с поне 2 гола разлика.

Още по-заплетена е група "G", където нищо не е решено и всеки от четирите отбора има шанс за класиране напред. Виляреал (7 т.) посреща Спартак (Москва) (5 т.), а в другия мач Рапид (Виена) (7 т.) е домакин на Глазгоу Рейнджърс (6т.).

Подобно е положението и в група "I". Там също битката ще е ожесточена и може да стане сериозна въртележка, като Генк (8 т.) приема Сарпсборг (5 т.), а Бешикташ (7 т.) е домакин на Малмьо (6 т.).

В група "J" вече имаме един сигурен участник на елиминациите в лицето на Краснодар (12 т.), но Севиля (9 т.) и Стандард (Лиеж) (9 т.) са с равен актив и всеки от тях може да се добере до второто свободно място. Испанците са домакини на лидера Краснодар, докато белгийците имат наглед по-лека задача срещу последния Акхисар в Турция.

В група "К" също имаме един сигурен участник на 1/16-финала в лицето на Зенит (11 т.). Рен (6 т.) и Астана (8 т.) ще определят другия отбор, който ще продължи напред в пряк сблъсък помежду си във Франция.

В последната група "L" също ще е интересно. Там Челси е безапелационен победител с 15 точки, но БАТЕ (Борисов) (6 т.), МОЛ Види (6 т.) и ПАОК (3 т.) имат своите шансове за втората позиция. Тимът от Солун е домакин на беларусите, докато отборът на Георги Миланов ще трябва да търси победата срещу Челси в Унгария.