неделя, 29.09.24
16.3 C
София
15 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Ден за размисъл

      Днешният ден е обявен за ден за размисъл. Забранява се политическата агитация.
      Продажбата на алкохол спира в Пловдив, Варна, Стара Загора, Кърджали, Перник, Смолян, Враца, Сливен, Разград, Силистра, Шумен и Добрич. Позволена е консумацията и продажбата в София, Бургас, Русе, Благоевград, Монтана, Велико Търново и Хасково.
      Заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова забранява продажбата, сервирането и употребата на алкохол в изборните помещения и непосредствено прилежащите им територии днес и в изборния ден – утре /26 март в столицата/.
      В останалите места на територията на Столичната община, както и с оглед на семейни и обредни ритуали /сватби, кръщенета и тъжни обреди /продажбата, сервирането и употребата на алкохолни напитки са разрешени.
      И във Варна, и в Стара Загора няма да се позволяват също в изборния ден масови прояви, които може да предизвикат нарушаването на обществения ред или безопасността на движение.
      За сметка на това във Велико Търново няма забрана за алкохол в деня преди вота, но пък има сериозни ограничения в организацията за движението. Куп улици в старопрестолния град ще бъдат затворени или ще имат забрани за паркиране, за да не се пречи на изборния процес.
      Въвеждат се промени в организацията на движение във връзка с изборите за народни представители и в София.
      От 7.00 часа на 26 март до приключване на транспортирането и предаването в ЦИК на изборните книжа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Княз Александър Първи“ между ул. „Московска“ и бул. „Цар Освободител“.
      От 19.00 часа на 25 март до приключване на транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от районните избирателни комисии в страната в ЦИК поетапно ще се ограничава движението по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Княз Ал. Дондуков“.
      Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението.
      Общо 24 избирателни секции са разкрити в поделенията на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ (ГДИН), отчитат от правосъдното министерство.
      От там допълват, че за осигуряване реда и сигурността при провеждането на парламентарните избори на 26 март 2017 г. е създадена необходимата организация.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ