неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      РЕАКЦИЯ: В Русия подадоха първи иск срещу мобилизацията

      Фрунзенският районен съд на Санкт Петербург регистрира първото административно дело срещу военния комисариат и наборната комисия. Жалбоподателят твърди, че решението на наборната комисия е незаконосъобразно и настоява да бъде освободен от мобилизация. Това съобщи съвместната пресслужба на съдилищата на Санкт Петербург.

      В делото, заведено от Даниил Бакалински, се казва, че на 22 септември той е дошъл във военната служба за регистрация и записване, за да „изясни документите за военна регистрация“. Ищецът твърди, че същия ден, без медицински преглед, без да е изяснено наличието на основание за отсрочка или освобождаване от наборна служба, му е връчена призовка да се яви в комисариата, за да бъде изпратен до мястото на военната служба. Призовката е връчена за 22 септември вечерта.

      Бакалински подчерта, че не е съгласен с решението на комисията и моли съда да признае решението за мобилизацията за незаконно. Освен това той добави, че тъй като военната служба противоречи на неговите убеждения, той е подал молба за алтернативна военна служба. Ищецът също поиска спиране на решението на наборната комисия за времето на процеса.

      Пресслужбата съобщава, че заявлението за съдебно производство все още не е прието.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ