неделя, 22.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      РЕШЕНО: Ето кои са председателите на парламентарните комисии

      Loading the player...

      Йордан Цонев от ДПС е избран за председател на Комисията по бюджет и финанси, а Радомир Чолаков от ГЕРБ – на тази по конституционни въпроси.

       Комисията по икономическа политика и иновации ще оглави Хамид Хамид от ДПС, по енергетика Делян Добрев от ГЕРБ, а по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Николай Нанков, също от ГЕРБ.

      Бойко Борисов ще бъде председател на Комисията по външна политика, а Кирил Петков по въпросите на ЕС.

      На Комисията по правни въпроси начело застава Стою Стоев от ПП-ДБ, на тази по отбрана Христо Гаджев от ГЕРБ, а на тази по вътрешна сигурности обществен ред Десислава Атанасова.

      Комисията по контрол на службите за сигурност поема Даниел Митов, по земеделието Десислава Танева, по труда и социалната и демографска политика Деница Сачева, по образованието и науката Красимир Вълчев, всички от ГЕРБ.

      Комисията по младежта и спорта е поверена на Небие Кабак от ДПС, по здравеопазване на Костадин Ангелов от ГЕРБ, по околната среда и водите Станислав Анастасов, по транспорта Халил Летифов, и двамата от ДПС.

      За председател на Комисията по електронното управление е избран Божидар Божанов от ПП-ДБ, по култура и медии Вежди Рашидов от ГЕРБ, по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите Евгения Алексиева от ГЕРБ и по превенция и противодействие на корупцията Рая Назарян, ГЕРБ.

      3 от комисиите останаха без избран председател – тези по пряко участие на гражданите, по българи извън страната и по туризма.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ