Путин за интервюто с Карлсън: Честно казано, не получих пълно удовлетворение

0
6

Руският президент Владимир Путин заяви в сряда, че е бил изненадан от липсата на остри въпроси от американския телевизионен водещ Тъкър Карлсън в интервю, което нашумя по света миналата седмица.
Карлсън, бивша звезда на Fox News, пусна двучасово интервю с Путин в Москва миналия четвъртък, точно преди двегодишнината от руската офанзива в Украйна.
В него руският президент каза, че Западът трябва да разбере, че е „невъзможно“ Русия да бъде победена в Украйна.
Карлсън беше критикуван от западните медии за липсата на трудни въпроси в интервюто, в което Путин му изнесе лекция относно възгледите си за руската история, представяйки страната като жертва на западните предателства.
В сряда Путин каза на руски телевизионен интервюиращ Павел Зарубин, че е искал Карлсон да се държи по-агресивно, което би му дало правото да отговори също толкова остро.
„Честно казано, мислех, че той ще се държи агресивно и ще задава така наречените остри въпроси. Не просто бях подготвен за това, аз го исках, защото това щеше да ми даде възможност да отговоря по същия начин“, каза Путин в коментар, излъчен в сряда.
Той каза на Зарубин, че е изненадан, че Карлсон не го е прекъсвал повече.
„Честно казано, не получих пълно удовлетворение от това интервю“, каза Путин.
Путин призна, че Карлсън се е „опитал да ме прекъсне няколко пъти“, но похвали консервативния журналист, който е близък до бившия американски президент Доналд Тръмп, за неговото „търпение“.
„Той не ми позволи да направя това, за което бях готов“, каза Путин, описвайки Карлсон като „опасен човек“.
Въпреки това Путин каза, че е благодарен на спорния десен водещ на токшоу в САЩ за ролята му на „посредник“ със Запада.
„Тъй като днес не сме в състояние да водим пряк диалог (със Запада)… трябва да сме благодарни на г-н Карлсон, че можем да го направим в ролята си на посредник“, каза Путин пред журналисти в цитати, разпространени от Кремъл.
Кремъл каза, че Путин се е съгласил на интервюто с Карлсън, защото подходът на бившия водещ на Fox News се различава от „едностранчивото“ отразяване на конфликта в Украйна от много западни новинарски издания.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук