петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Великобритания санкционира ръководителите на затвора, в който почина Навални

      „Обединеното кралство наложи санкции на шестима служители, ръководещи наказателната колония, в която почина руският опозиционер Алексей Навални“.

      Това заяви британският външен министър Дейвид Камерън, предаде АФП.

      „Тези, които са отговорни за жестокото отношение към Навални, не трябва да си правят илюзии – ние ще ги държим отговорни“, каза Камерън.

      На санкционираните лица ще бъдат замразени всички активи във Великобритания и ще им бъдат наложени забрани за пътуване.

      Сред тях са Вадим Константинович Калинин, който е контролирал арктическата наказателна колония ИК-3 „Полярен вълк“, и петима негови заместници.

      Обединеното кралство, което е първата държава, издала санкции, свързани със смъртта на Навални, също така призова тялото му да бъде незабавно предадено на семейството му.

      „Ясно е, че руските власти са виждали в Навални заплаха и многократно са се опитвали да го накарат да замълчи“, заяви Камерън.

      „Руските власти го отровиха с „Новичок“ през 2020 г., вкараха го в затвора за мирна политическа дейност и го изпратиха в арктическа наказателна колония. Никой не бива да се съмнява в репресивния характер на руската система“, каза британският топ дипломат.

      „Ето защо днес налагаме санкции на най-високопоставените служители на затвора, отговорни за задържането му в наказателната колония, където той прекара последните си месеци“, добави той./БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ