вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Над 20 самолета от Румъния кацат на Летище Балчик за отбелязване на влизането ни в Шенген

      Между 20 и 30 румънски самолета се очаква да кацнат на Летище Балчик идната събота, с което да се отбележи символично влизането на Българи и Румъния в Шенген по въздух и вода, предаде кореспондентът на БГНЕС от рагиона. Събитието под надслов „Schengen check” се организира съвместно от ръководствата на българското летище и аеропорта в гр. Тузла, и е насочено към пилоти на малки самолети.

      Инициативата цели да демонстрира улеснената процедура по приемане на международни полети, както и да заздрави двустранните отношения между представителите на авиационната общност от двете държави. Първите самолети ще пристигнат около 11:00 часа, като програмата включва официална част и празненство за всички участници.

      За желаещите да пренощуват на българското Черноморие е предвидена възможност срещу допълнително заплащане за трансфер и настаняване във ваканционно селище „Албена“. Комплексът е особено популярен сред пилотите със своя тематичен 5-звезден хотел Amelia, посветен на Амелия Еърхарт – първата жена пилот, прекосила Атлантическия океан.

      В деня на събитието всички услуги, предоставяни от Летище Балчик, ще бъдат безплатни за пилотите от България и Румъния. На 27 април домакин на реципрочна проява ще бъда Летище Тузла. /БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ