четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      „Няма да ни бъде даден справедлив процес“: Тръмп с критики към съдията, който води делото му

      Доналд Тръмп заяви, че има „сериозен проблем“ със съдията, който води наказателното му дело в Ню Йорк, и че трябва да е в предизборната кампания, а не в съда.

      „Няма да ни бъде даден справедлив процес“, заяви Тръмп пред репортери пред съдебната зала в Манхатън, след като за деня приключи изборът на съдебни заседатели по делото му за „мълчаливи пари“ – едно от четирите отделни наказателни дела, които са му повдигнати.

      Тръмп също така разкритикува съдия Хуан Мерчан за това, че е отхвърлил молбата му да му бъде позволено да присъства на изслушване във Върховния съд следващата седмица.

      Тръмп твърди, че като бивш президент трябва да бъде имунизиран срещу наказателно преследване – въпрос, който най-висшата съдебна инстанция в страната трябва да прецени в аргументите си на 25 април.

      „Съдията, разбира се, няма да ни позволи да стигнем дотам“, каза Тръмп. „Той си мисли, че е по-висш от Върховния съд, предполагам“.

      Тръмп неведнъж е критикувал съдията, който ръководи процеса, а Мерчан отхвърли искането на адвокатите на бившия президент да си направи самоотвод от делото.

      Тръмп заклейми делото – заведено от окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, демократ – като „политически лов на вещици“ и заяви, че трябва да води кампания за кандидатурата си за Белия дом през 2024 г.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ