петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Калоян Методиев призова за незабавна оставка на служебния премиер Димитър Главчев

      „Рокадата е скандална! Каквато и да е целта – не е работа на лидер на политическа паритя, която е участник в изборите, да нарежда на служебен премиер да сменя даден министър или да провежда каквато и да е кадрова политика.“ Това коментира в интервю пред Euronews бившият съветник на президента Румен Радев и политолог Калоян Методиев.

      По думите му служебните кабинети в цяла Европа се занимават само и единствено с провеждането на честни избори и трябва да го правят неутрално, равноотдалечено от всички партии, без да се занимават с текуща политика. „А ние стигаме до ситуация, в която лидерът на ГЕРБ поиска от Главчев да смени външния министър, неясно с какви мотиви, и Главчев един час по-късно внася искане до президента за смяната му“, коментира Методиев.

      Политологът призова за незабавна оставка на служебния премиер Димитър Главчев. „Той не може да гарантира, че е неутрален, че не изпълнява волята на Борисов и че ще проведе честни избори. Второ – Главчев не може да се върне и в Сметната палата, защото Сметната палата контролира целия държавен сектор от гледна точка на финансите му и там също ще остане съмнението, че изпълнява волята на същия този Борисов“, казва Методиев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ