петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      24 ГОДИНИ ЗАТВОР: Осъдиха бивш казахстански министър за убийството на съпругата му

      Съд в Астана осъди бившия министър на националната икономика на Казахстан Куандък Бишимбаев на 24 години затвор. Той бе признат за виновен за убийството на съпругата си Салтанат Нукенова, съобщава ТАСС.

      Съдът отбеляза, че деянието е било извършено с особена жестокост. Въз основа на събраните доказателства Бишимбаев получи присъда от 24 години „лишаване от свобода“.

      Съдът призна действията на Бишимбаев, който преди това е излежавал присъда за вземане на подкуп, като опасен рецидив. Бившият министър ще изтърпи наказанието си в затвор с максимална сигурност.

      Роднина на Бишимбаев също бе осъден по делото. Той получи присъда от 4 години затвор, след като бе признат за виновен за прикриване на престъплението.

      Процесът срещу Бишимбаев за убийството на съпругата му през 2023 г. продължи близо месец.

      Бишимбаев бе начело на Министерството на националната икономика на Казахстан от май до декември 2016 г. През март 2018 г. бе осъден на 10 години затвор с доживотно лишаване от правото да заема ръководни длъжности в държавната служба. Той бе признат за виновен в получаване на подкуп и кражба на имущество. През октомври 2019 г. съдът на град Шимкент издаде решение за условното освобождаване на Бишимбаев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ