петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Евродепутатът Танер Кабилов: Ахмед Доган е в сърцата ни, но няма незаменими кадри

      „Не съм и предполагал, че едва месец след предизборната кампания, на която получихме най-високия количествен резултат в последните 10 г. и най-високия качествен резултат въобще, днес ще се сочим взаимно с обвинения и спекулации в какво ли не. Кампания, в която, всички активисти бяхме въодушевени от новите реалности и перспективи пред нас, най-вече в полза на нашите съграждани. Нещо повече, съумяхме да предадем тази емоция към избирателите. Те я усетиха“. Това коментира евродепутатът Танер Кабилов, син на бившия земеделски министър Нихат Кабил по повод драмите в ДПС.

      „Не съм вярвал, че в една фейсбук група, създадена в естеството си да генерира подкрепа, единство и заедност, същите думи ще се използват от група хора и от няколко фалшиви профила с 20 приятели и 1 снимка като инструмент за вътрешнопартийно дискредитиране и подигравки на колеги, всеки от които е дал десетки години за ДПС, години, в които е лишавал семейството си, най-близките си от присъствие и внимание в името на каузата. В по-голямата си част сме минали през младежката организация на партията, затова отказвам да приема внушенията и разделението, които настройват партиен брат срещу друг“, коментира още той.

      „Изключително грозно е да се манипулира общественото мнение посредством социален натиск, чрез социалните медии, само защото някой има мнение, различно от друго. Кое му е демократичното на това, къде е либерализмът и свободата, за която говорим на всяка среща с нашите избиратели, какво показваме на колегите си, на съгражданите си? Това ли е ДПС, в което всички вярваме, ДПС, за което всички сме работили безрезервно и отдадено?“, рота евродепутатът.

      „Нима нямаме право на критична мисъл именно защото всичко това, което се случва, просто няма логично обяснение от гледна точка на дълбочината на проблема и последиците му? Та нали именно почетният председател д-р. Ахмед Доган ни възпита като деца на партията, винаги да разглеждаме заобикалящия ни свят с „отворени портали“, а сега, изглежда, трябва да ги затваряме, за да се впишем в реалностите на днешния ден“, подчертава Кабилов.

      Почетният председател на ДПС и лидер на партията е един и той се казва Ахмед Доган, създател и идеолог на нашето голямо семейство, по думите му. Кабилов го нарича „учител, от чието наследство всички днес знаем за пътя, за ценностите, за това какво е да защитаваш човешките права“. „Не напразно на всяко партийно мероприятие от огромното си уважение към него ние намираме начин да го споменем в словата си и това ще бъде така и занапред. Той е и винаги ще бъде в нашите сърца – точка“, категоричен е Танер Кабилов.

      „Аз ще изневеря на себе си обаче, ако не кажа, че откакто д-р Ахмед Доган се оттегли от активната политика, ние не сме имали по-силен, категоричен и решителен председател от г-н Делян Пеевски. Сигурен съм, че е допускал грешки, кой не е? Но всичко, за което съм се борил и в което съм вярвал през целия ми активен партиен живот в младежката структура, аз видях в него. Ангажира се с конкретните проблеми на районите и започна поетапното им решаване, винаги на разположение за разговор и на един телефон разстояние, пробивен и оперативен, все качества, на които симпатизирам“, пише евродепутатът. „Подкрепата му е осезаема, а тя определено беше дефицит последните години от гледна точка на предходните ръководства.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ