петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Хебър показа зъби, но си тръгна победен от Кърджали

      Двата отбора си поделиха по едно полувреме, като Арда доминираше преди почивката, а Хебър изпусна да си тръгне с точка след по-добра игра през второто полувреме

      Арда постигна трудна победа с 2:1 над Хебър в мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Станислав Иванов (37) и Илкер Будинов (52) се разписаха за тима от Кърджали, а гола за гостите вкара Набил Макни (71). В 19-ата минута домакините изпуснаха дузпа.

      Двата отбора си поделиха по едно полувреме, като Арда доминираше преди почивката, а Хебър изпусна да си тръгне с точка след по-добра игра през второто полувреме.

      Двубоят стартира в спокойно темпо, като играта се водеше предимно между двете наказателни полета. В 8-ата минута обаче хубаво центриране отдясно на Илкер Будинов намери Станислав Иванов във вратарското поле на гостите. Бившият футболист на Левски обаче се провали в опита си да прати топката в мрежата на Дебърлиев. В 14-ата минута Борислав Цонев шутира от пряк свободен удар, но стражът на Хебър се разтегна и изби влизащата под гредата топка.

      Отново Дебърлиев бе в центъра на вниманието в 19-ата минута, когато с чудесен рефлекс спаси дузпа на Тонислав Йорданов. Тя бе отсъдена за фал на Уилям Фонкеу срещу Борислав Цонев, а впоследствие и потвърдена от ВАР.

      В 37-ата минута домакините най-накрая поведоха. Борислав Цонев получи отляво и пусна успореден пас, с който Мартин Михайлов не се справи. Топката стигна до Станислав Иванов, който отблизо се разписа за 1:0.

      Футболистите на Хебър започнаха доста по-добре втората част и още в 49-ата минута Октай Хамдиев пропусна да изравни. Три минути след това обаче бяха попарени от втори гол.

      Илкер Будинов получи топката от Тонислав Йорданов и напредна отдясно към наказателното поле. След като не бе атакуван, той си спря и от 17-18 метра изстреля диагонален шут по земя, след който топката се спря за втори път във вратата на Хебър.

      По-добрата игра на гостите след почивката даде резултат и в 71-ата минута Набил Макни намали с втория си гол в трите мача от началото на сезона. Той получи пас от Уилям Фонкеу, след което шутира към горния десен ъгъл за 2:1.

      Попадението окрили гостите, които все по-често започнаха да организират опасни атаки. С дружни усилия тимът на Арда се справи. а имаше и късмет в някои ситуации. В добавеното време вратарят Господинов спаси удар на Атанас Кабов, а Ебоа блокира изстрел на Душан Вукович.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ