неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЦСКА мина като валяк през Локомотив

      Червените с първа победа под ръководството на Александър Томаш

      Отборът на ЦСКА излезе от кризата, след като надделя категорично над Локомотив София като гост с 3:0. Точни за армейците бяха Джонатан Линдсет, Матиас Фаетон Годуин Коялипу. Това е дебютна победа начело на тима за Александър Томаш. Срещата мина под знака на завърналите се фенове на ЦСКА, като сектор Г създаде невероятна атмосфера на стадиона в Надежда. Дебют за „белите“ в този мач направиха Мика Пинто, Джеймс Ето’о, Зюмюр Бютучи и Аарон Исека и Илиян Илиев-младши. Лиъм Купър остана извън строя, заради липса на картотека.

      Гостите стартираха силно срещата и още преди изтичането на две минути имаха удобни положения. Първо опасен пас на Линдсет бе изчистен в корнер, а малко след това шут на Локило мина близо до целта. В шестата минута и Джеймс Ето’о стреля право във вратаря Любенов. Натискът на ЦСКА продължи с възможности пред Фаетон и Коялипу. Логичното се случи в 9-та минута. След късо разиграване от корнер Локило центрира, Джонатан Линдсет остана непокрит и с воле откри резултата – 0:1. Червените продължиха с натиска и малко по-късно Коялипу пробва мерника си с десния крак, но стража на Локомотив спаси отново. Последва нов опит на Ето’о, този път в аут. В 17-та минута възпитаниците на Томаш поразиха целта за втори път. Активният до този момент Локило проби, стреля и при добавката Матиас Фаетон вкара – 0:2.

      Минути по-късно дойде и възможност за червено-черните. Франко отправи удар отдалеч, но Густаво Бусато изчисти в корнер. В последствие Анте Аралица бе близо до връщане на интригата, но Бусато отново бе на висота. Изстрел на Красимир Станоев от пряк свободен удар също мина встрани. До края на първата част Ето’о и Линдсет имаха нови положения, но резултат остана непроменен.

      Второто полувреме започна по-спокойно, като в 59-та минута преднината на армейците стана класическа. Централният нападател Коалипу овладя изчистена топка и с мощен удар стигна до попадение – 0:3. Последва ситуация и пред Илиян Илиев – младши, но Любенов за пореден път се представи отлично. В 75-та минута другият нов нападател за гостите Аарон Исека изтърва 100-процентов шанс. Той не успя да преодолее вратаря на Локомотив от няколко метра. 4 минути по-късно с неточен удар от чудесна позиция се отчете Тобиас Хайнц. Последните мигове на двубоя преминаха спокойно и по този начин ЦСКА постигна едва втора победа от старта на сезона.

      По този начин армейците се изкачиха до 13-то място с едва 6 точки, на 3 пункта зад днешния си съперник. В следващия кръг ЦСКА приема Берое в Благоевград, докато Локомотив ще премери сили с шампиона Лудогорец в Разград.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ