сряда, 25.09.24
20.3 C
София
19 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Израел призова силите си да бъдат готови за евентуално навлизане в Ливан

      Главнокомандващият на израелската армия генерал-лейтенант Херци Халеви каза на военнослужещите да се подготвят за „евентуално навлизане“ в Ливан.

      Изявлението му дойде, след като на 25 септември израелски въздушни удари поразиха над 280 цели на Хизбула в Ливан, при което загинаха 51 души, а 223 бяха ранени, предаде АФП.

      „Чувате самолетите тук; атакуваме през целия ден. Както за да подготвим почвата за евентуалното ви влизане, така и за да продължим да нанасяме удари по Хизбула“, заяви Халеви пред танкова бригада.

      Хизбула съобщи, че в ранните часове на 25 септември е насочила снарядите си към израелската разузнавателна агенция „Мосад“ в покрайнините на Тел Авив.

      В отговор Израел заяви, че е ударил 60 разузнавателни обекта на Хизбула, сред над 280 цели на групировката, поразени в цял Ливан.

      Това стана на фона на ескалиращите трансгранични сблъсъци, след като на 23 септември при израелски набези загинаха най-малко 558 души в най-смъртоносния ден на насилие от гражданската война в Ливан през 1975-90 г. насам.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ