Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Иран: Хизбула стои зад удара срещу резиденцията на Нетаняху

          Мисията на Иран в ООН заяви, че ливанската групировка „Хизбула“, въоръжена и финансирана от Техеран, стои зад нападението с дрон срещу резиденцията на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху.

          „Това действие беше предприето от ливанската Хизбула“, каза мисията в отговор на въпрос за ролята на Иран в нападението, предаде информационна агенция IRNA.

          По-рано Нетаняху обвини Хизбула, че се е опитала да го убие. Безпилотен самолет от Ливан е ударил семейната къща на премиера.

          Подкрепяната от Техеран терористична групировка, която се сражава с Израел в южната част на Ливан, все още не е поела отговорност за нападението.

          „Опитът на иранската марионетка „Хизбула“ да убие мен и съпругата ми днес беше сериозна грешка“, заяви Нетаняху.

          Обръщайки се към „Иран и неговите проксита“, Нетаняху се зарече, че „всеки, който се опита да навреди на гражданите на Израел, ще плати висока цена“.

          Говорителят на иранското външно министерство Есмаил Багей заклейми Израел, че „разпространява лъжи“ като „текуща и постоянна практика на този режим и неговите престъпни лидери“ във връзка с обвиненията срещу Иран.

          Въоръжените групировки, свързани с Иран, известни като „оста на съпротивата“, която включва и Хизбула, са въвлечени във войната между Израел и Хамас, която бушува в Газа след нападението на Хамас срещу Израел на 7 октомври 2023 г.

          По време на войната Техеран извърши и две директни нападения срещу заклетия си враг Израел, последното от които бе обстрел с 200 ракети на 1 октомври.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions