Search Suggestions
      понеделник, 28.10.24
      Search Suggestions

          „Лос Анджелис Таймс“ и „Вашингтон Поуст“ отказаха да подкрепят Харис на изборите в САЩ

          Дни преди президентските избори два от най-авторитетните либерални американски вестници отказаха да дадат обичайната си подкрепа за кандидата на Демократическата партия, предизвиквайки яростни реакции.

          Вестниците „Лос Анджелис Таймс“ и „Вашингтон Поуст“ обявиха, че прекратяват десетилетната си практика да подкрепят официално претендент за президентския пост.

          Това предизвика острата реплика на бившия главен редактор на „Поуст“ Марти Барон, който заяви, че вестникът се е поддал на сплашване от страна на републиканеца Доналд Тръмп.

          „Това е малодушие, а жертва е демокрацията“, каза Барон.

          Като цяло лявоориентираният вестник – собственост на милиардера Джеф Безос, основател и собственик на „Амазон“ – се готвеше да подкрепи Камала Харис, но в петък заяви, че повече няма да подкрепя кандидати за президент на никакви бъдещи избори.

          Това решение, последвало подобен ход на „Лос Анджелис Таймс“, предизвика шокови вълни в политиката и журналистиката.

          В стремежа си да оправдае избора си „Вашингтон Поуст“ заяви: „Нашата работа като вестник на столицата на най-важната държава в света е да бъдем независими. И ние сме и ще бъдем такива.“

          Но гилдията на вестника, представляваща неговите журналисти, заяви, че е „дълбоко обезпокоена“, и посочи, че „подкрепата за Камала Харис вече е била подготвена, а решението да не се публикува е взето от собственика Джеф Безос“.

          Източник, близък до ръководството на вестника, опроверга твърдението пред медиите.

          По-рано през седмицата милиардерът и собственик на „Лос Анджелис Таймс“ Патрик Сун-Шионг отмени решението на редакцията на вестника, която също искаше да подкрепи вицепрезидента Харис.

          Няколко служители на двата вестника на „Таймс“ подадоха оставка в знак на протест, включително редакторът на всички редакции Мариел Гарза.

          „Искам ясно да заявя, че не съм съгласна с това да мълчим“, заяви тя и продължи: „В опасни времена честните хора са длъжни да покажат позиция“.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions