събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      А1 започва да предлага последния флагман на Huawei Mate 40 Pro 5G

      А1 ще предложи ограничено количество от последния флагман на Huawei Mate 40 Pro 5G, който беше представен от китайския производител в края на октомври. Моделът предлага много иновации, сред които е и първият чипсет с 5nm архитектура и вграден 5G модем. Устройството може да се свърже с 5G мрежата на А1 още днес, а цените му започват от 1 569,99 лева в брой при сключване на двугодишен договор.

      Смартфонът работи с новия чипсет Kirin 9000, който е с 5nm архитектура и има интегриран 5G модем. Освен това е и първият смартфон с графичен ускорител Mali-G78. Процесорът има 8 ядра – четири от тях са Cortex-A77, а останалите A77. Едното от ядрата работи с честота 3,13 GHz, а графичният ускорител е с 24 ядра.

      Любителите на гейминга веднага ще оценят гореизброените характеристики. Освен изключително бърза работа, дори и с няколко предложения едновременно, засилената обработка на изображенията осигурява по-завладяващо изживяване с най-новите 3D видеоигри. По отношение на паметта Mate 40 Pro идва с 8 GB RAM и 256 GB пространство за съхранение на информация, които могат да се разширят с помощта на карта памет.

      Смартфонът е снабден с OLED дисплей с извити на 88 градуса страни, диагоналът му е 6,76 инча, а резолюцията е 1344х2772 пиксела. Екранът поддържа опресняване при 90Hz, а отчитането на докосването става при 240Hz за по-бърза реакция. Както и при останалите модели на марката сензорът за пръстови отпечатъци е вграден в дисплея. Новият флагман идва с батерия с голям капацитет от 4300 mAh, a моделът поддържа и много бързо жично зареждане 66 W HUAWEI SuperCharge10 и 50 W Безжичен HUAWEI SuperCharge.

      Huawei Mate 40 Pro 5G се смята за един от най-добрите смартфони за фотография и в момента оглавява класацията на DxOMark. Той използва 50 МР главен сензор с размер от 1/1.28”, бленда f/1.9 и подобрена система за автофокус – omnidirectional PDAF. Втората камера е 12 МР с перископна система с оптична стабилизация и осигурява петкратно оптично увеличение и до 50 пъти цифрово увеличение. Третата камера е 20 МР кино камера с ултраширок обхват и бленда f/1.8. Селфи камерата на модела е 13 MP с широк обхват, както и 3D камера за измерване дълбочината в кадъра и по-добри портрети, както и за навигация и управление на телефона с жестове. Тя е изрязана в горната част на дисплея под формата на елипса и може разширява обхвата си, ако засече три лица, а освен това поддържа видео на забавен каданс с 240 кадъра с секунда.

      Huawei Mate 40 Pro 5G е наличен в два цвята – черен и сребрист, като сребристият е с матова текстура, което му позволява да пречупва светлината и за допълнителен ефект. Моделът се предлага за 71,99 лева на месец или 1 569,99 лева в брой с двугодишен план A1 ONE Unlimited 5XL.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ