неделя, 29.09.24
16.3 C
София
15 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Вечерен час в Румъния заради COVID-19

      Вечерен час заради разпространението на коронавируса въвеждат в Румъния. Местни издания информират, че излизането от домовете ще бъде възможно само до 20:00 часа, като честотата на мярката ще зависи и от нивото на заболеваемост в конкретното населено място. В селищата, където заболеваемостта е над 4, но под 7,5 случая на 1000 души население за период от 14 дни, мярката ще бъде в сила в петък, събота и неделя, а в населените места с над 7,5 случая на 1000 души – през цялата седмица.

      Съобщава се още, че се въвеждат и нови ограничения за магазините – те ще работят през цялата седмица до 18,00 ч. в населените места с ниво на заболеваемост над 7,5 на 1000, а в тези със заболеваемост над 4, но под 7,5 на 1000, мярката ще бъде в сила в дните петък, събота и неделя.

      В. „Гъндул“ допълва, че спортните зали и залите за фитнес ще бъдат затворени в населените места, където заболеваемостта за двуседмичен период е над 4 на 1000 души.

      Румънските вестници отбелязват, че след среща вчера на премиера Флорин Къцу с религиозни лидери е взето решение вярващите да могат да присъстват тази година на службата за Възкресение Христово. Съгласно новите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 на католическия и на православния Великден хората ще имат право да излизат от домовете в интервала 20,00 ч. – 02,00 ч. За празника Пасха този уикенд също ще бъде разрешено придвижване извън дома в интервала 18,00 – 22,00 ч.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ