София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ПОРЕДЕН ИНЦИДЕНТ: Петокласник е с изгаряния от неизгасена жар в училищен двор

Детето е попаднало на изхвърлена незагасена жар
5 мОбщество 387 Ивана Иванова

Петокласник от Перущица e с изгаряния, причинени от изхвърлена на необезопасено място жар от котела на училище в Перущица. Детето е настанено в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив с наранявания по двата крака и едната ръка. Днес му е била направена операция и на двата долни крайника, а в понеделник предстои още една. 

Детето е попаднало на изхвърлена незагасена жар. Отпадъците от пелетите от училищния котел инцидентно са били изхвърлени в необезапасена яма, обясниха от училището.

Тази сутрин детето е оперирано в клиниката по изгаряния в Университетската болница в Пловдив. Заради мерките срещу Ковид дворът е разпределен на зони, за да не се смесват децата от различните класове.

В 10.00 часа вчера по време на голямото междучасие обаче група ученици отиват в задната част на двора, където в необезопасена яма са били изсипани остатъци от пелетите от училищния котел. В тях е имало жарава и когато детето е нагазило, чорапите му се подпалват и то е изгорило краката си.

Оказана му е първа помощ. Извикани са по спешност родителите.

Бащата на пострадалото дете заяви за БНТ, че изгарянията са втора и трета степен, за сега не се налага пластика, но нищо не се знае. Той каза още, че жарта е била в двора на място, което играят децата, а мястото не е било обезопасено. Призова някой да поеме отговорност и заяви, че ще се консултира с адвокат.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!