София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Адв. Шаркова: Депутатите на "Възраждане" ходят без маски заради неяснота в заповедта

"Надявам се чрез ревизия на заповедта да се изчисти този проблем"
2 мОбщество 1124

Представителите на „Възраждане“ влизат в президентството без маски заради неяснота в заповедта на здравния министър. Това обяви адвокат Мария Шаркова в предаването „ЕвроДикоФ“ на Телевизия Евроком.

„Там се посочва, че на закрити обществени места се носи маска, като „закрити обществени места“ са дефинирани като „местата, които са достъпни за гражданите и са за обществено ползване. Миналата година в Народното събрание се водеше точно този спор – Народното събрание обществено място ли е и трябва ли да се носи маска там. (…) Надявам се чрез ревизия на заповедта да се изчисти този проблем или чрез въвеждане на вътрешни правила от съответната институция“, добави тя.

„Аз оценявам положително взетото решение в Народното събрание да се влиза със зелен сертификат от 24 януари. Как да убедим хората, че зеленият сертификат е необходим, когато в законодателния ни орган няма единодушие“, посочи Шаркова.

„На мен ми направи впечатление, че по време на протеста не се спазваха противоепидемичните мерки и отвън, защото действащата заповед задължава, когато не може да се спазва дистанция от метър и половина, трябва да се носи маска, Аз не видях човек на протеста с маска, но не видях и РЗИ да извърши проверка и да наложи санкции за неспазване на мерките“, подчерта адв. Шаркова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!