София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Асен Агов: Ден преди санкциите от САЩ Пеевски влезе с щурм в МВР, за да спре подслушванията

По думите на журналиста става въпрос за акцията на прокуратурата срещу вътрешно министерство
25 сПолитика 2216

България е единствената страна, от държавите в Източна Европа, която получава толкова много санкционирани от САЩ. Има опасност да се превърнем в хибридна демокрация. Това коментира журналистът Асен Агов в ефира на бТВ.

"Реакциите от българска страна са изключително неподходящи. Важно е да се знае, че тази профанска и селска логика на политиката, че като си купим самолети F-16 ще си оправим нещата, не става така. Предупредих какво ще се случи, защото американската политика се води от принцип за защита на правата на хората. Ние не сме чули САЩ, не чухме и двамата сенатори, които в началото предупредиха, че знаят за всичко, което се случва у нас", обясни той.

"Дипломатическата служба на САЩ вероятно не си е и свършила работата, за да предупреди по-рано България какво следва".

"Нашите служби са критичен пакет за това, което се случи. Нито службите са си свършили работата, нито прокуратурата си е свършила работата, защото е смешно онова, което прави Делян Пеевски. Ден преди да излезе американското съобщение той нападна МВР. Той влезе с щурм в МВР, за да спре проверката върху подслушванията. След това обърна палачинката и каза, че ще разследват Делян Пеевски. Къде беше 5 години?", каза още Асен Агов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!