София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Българска работа: Кметът на Поморие вдигнал скандал на евродепутата Клеър Дейли

В затворения комплекс "Сънсет ризорт” живеят около 350 ирландци, на които тя защитава правата

Българска работа: Кметът на Поморие вдигнал скандал на евродепутата Клеър Дейли

В затворения комплекс "Сънсет ризорт” живеят около 350 ирландци, на които тя защитава правата

9 мОбщество 4597 Златина Петкова


Скандал с ирландската евродепутатка Клеър Дейли в Поморие. Спорът възниква между представителката на партията на зелените и кмета на курортния град. Конфликтът в Поморие не е от днес. Той възниква с около 300 граждани на Ирландия, живеещи в луксозен затворен комплекс в града и представители на комуналните услуги.

В затворения комплекс "Сънсет ризорт”, известен като ирландското селище, живеят над 750 души, но 350 са ирландци, които отказват да плащат ток и вода и поради тази причина електричеството в комплекса е спряно. Днес Дейли е у нас, за да защити тези свои сънародниците от Дъблин.

Припомняме, че  на 8 октомври в Европарламента тя посочи града като пример за недостатъци във върховенството на закона в България. 

„Аз нямам никакъв частен интерес за нищо в България и в момента разговарям с кмета понеже изпитвам уважение към институцията. Но целта на моето посещение е да разреша тези проблеми, които съществуват от много години. И аз трябва да се срещна с всички други въпроси между мен и кмета трябва да бъдат обсъдени в друга форма”, заяви евродепутатът Клеър Дейли, цитирана от Nova.

Дейли беше посрещната със скандал от кмета на града Иван Алексиев, който я попита защо намесва Поморие  и държавата в един спор, който е гражданско-правен. По думите му, тя използва политически средства, за да реши един гражданско-правен спор, което е недопустимо.