София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов с невиждано висок рейтинг, доверието към президента спада

Според 70% България не е закъсняла с мерките

Борисов с невиждано висок рейтинг, доверието към президента спада

Според 70% България не е закъсняла с мерките

1 месецПолитика 557 Мирослав Митков


Най-високо продължава да е доверието към ген. Мутафчийски - 66%, показва проучване на изследователския център  „Тренд“ по поръчка на "24 часа".

52% от хората у нас одобряват действията на правителството в битката с коронавируса. Според 70% България не е закъсняла с мерките срещу разпространението на COVID-19, докато 67% оценяват, че европейските държави са закъснели. Най-голяма подкрепа от взетите мерки се отчита спрямо затварянето на заведения, ресторанти, барове, фитнеси и други места, в които се събират повече хора.

Това са част от изводите от национално представително проучване на изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”, проведено от 1 до 5 април 2020 г. 73% от българите одобряват въвеждането на извънредно положение.

Положителното отношение към Бойко Борисов е 53%, а 34% имат отрицателно. Към президентът Румен Радев регистрираме 49% положително отношение и 27% отрицателно.

Тодор Кантарджиев и Ангел Кунчев също са с по-високи дялове на положително отношение спрямо отрицателното. Тодор Кантарджиев е съответно с 39% положително отношение и 14% отрицателно, а Ангел Кунчев с 33% положително и 16% отрицателно. Отчита се сравнително повисоки нива на неразпознаваемост към тези лица.