София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

БСП иска извънредно заседание на парламента

Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова
пропускане

БСП иска извънредно заседание на парламента

Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова

2 чПолитика 1272 Мирослав Митков


БСП иска извънредно заседание на Народното събрание, което да се проведе в понеделник в 13:00 часа. От левицата днес внасят подписка за това. Новината съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Определяме следния дневен ред. Първо, решение на Народното събрание, с което се задължава правителството на Борисов в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в НС във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с COVID-19", заяви Нинова. „Второ, изслушване на министър-председателя и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за недопустимото насилие над журналисти и протестиращи граждани вчера", каза още Нинова.

Нинова изтъкна, че икономическите последствия от коронакризата са тежки.

„Искаме отчет какво е състоянието на бюджета и прогнози за есента и зимата. Искаме прозрачност за харченето на всеки лев, предвидимост за икономиката и грижа за хората”, каза Нинова.

„Много зависи какво ще внесат като актуализация, за да кажем нашата позиция. Парите трябва да се решават в парламента”, каза още лидерът на БСП.  

„Трябва да се предвидят и пари за машинното гласуване”, допълни тя.

„Подкрепяме протестите. Не подкрепям нарушаването на обществения ред. Радвам се, че хората се освободиха от страховете си и излязоха свободно. Но нарушаване на обществения ред не подкрепям”, заяви Нинова.  

„Не сме правили консултации с другите партии за извънредното заседание. При внасяне на подписи, от която и да е група, председателят е длъжен да го направи в 7-дневен срок”, поясни Корнелия Нинова. „Имаме необходимите подписи, внасяне ги. Длъжни са да свикан заседанието”.