София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

БСП внесе жалба в ЦИК срещу Бойко Борисов

Посочват, че е несъвместимо премиерът да е председател на Предизборен щаб

БСП внесе жалба в ЦИК срещу Бойко Борисов

Посочват, че е несъвместимо премиерът да е председател на Предизборен щаб

1 годинаИзбори 2019 5 Боряна Райчева


БСП с нова жалба в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов. В сигнала се посочва, че премиерът нарушава закона, изпълнявайки ролята на председател на Предизборен щаб по време на кампанията за евроизборите.

В жалбата до ЦИК левицата настоя Борисов да бъде задължен да излезе в служебен отпуск като премиер по време на предизборната кампания, ако ще бъде председател на Предизборен щаб, или да се оттегли като такъв.

Внасяме сигнал във връзка с несъвместимост на функциите на господин Бойко Борисов, който изпълнява функциите на министър-председател. Това заяви Георги Свиленски. Според левите той е в несъвместимост.

Призивът ми към ЦИК е да спазва закона и да загърби партийните си пристрастия, подчерта социалистът. За становището на ЦИК, че не са установени нарушения по отношение на предизборната кампания, свързани с премиера Бойко Борисов, Свиленски коментира: "Ние като политическа партия не искаме да правим или привнасяме междуинституционални борби, както те казаха".

Припомняме, че преди дни социалистите внесоха жалби срещу Борисов до ЦИК и СЕМ за използването на държавен ресурс за водене на предизборна кампания.

Централната избирателна комисия не е установила нарушения от страна на министър-председателя Бойко Борисов във връзка с предизборната кампания, съобщи говорителят на комисията Александър Андреев. Той посочи, че сигналът срещу премиера е оставен за сведение.