София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Д-р Гергана Николова: Ваксините свършиха още вчера преди обед

Общопрактикуващият лекар с коментар по актуалната тема
7 сОбщество 989 Златина Петкова

“Ваксините свършиха още вчера преди обед в София, а и в Пловдив. След това се наложи да искаме още дози от РЗИ, но и те свършиха”, заяви пред “Нова телевизия” общопрактитувалият лекар и член на БЛС доктор Гергана Николова.

Доктор Николова обясни, че не се отпускат целите количества, заявени от лекарите.Тя допълни, че това е нормално и логично, тъй като медиците не могат да ги поставят за един ден. “Аз взех пет флакона на 50 човека, при положение че на мен ми трябват 200”, обясни джипито. 

Общопрактикуващият лекар допълни, че въпреки липсата на ваксини, било важно това, че сме показали, че в България е възможно провеждането на масова ваксинация. “Горе-долу за три дни се направиха около 30 000 ваксини в разкритите за целта центрове и това стана в петък, събота и неделя. Това означава, че да, за нас няма ваксини, но те вече са поставени на хората през почивните дни.”, изтъкна специалистът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!