София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Дайнов: Такъв чудесен парламент не съм виждал

Той определи като изключително недостойно поведението на депутатите от Борисовата партия
1 мПолитика 900 Мирослав Митков

Цялата енергия и страст се изливат в парламента, защото спорът за това каква промяна да настъпи, за бъдещето, се премести там, където му е мястото. При недействащ парламент спорът е на улицата. Аз такъв чудесен парламент не съм виждал от Великото народно събрание.

Това заяви в ефира на Българското национално радио проф. Евгений Дайнов. По думите му напълно естествено е да има високо ниво на емоции и заряд, защото в НС има много неопитни хора, които тепърва ще се учат на парламентарно поведение. 

“Задава се гонка по устав, както се казва в казармата, относно поведението на „старите кучета“ в парламента към новите депутати и партии. Антиконституционно и антидемократично е премиерът да не се яви в Народното събрание, когато е повикан там”, категоричен бе Дайнов. 

Той определи като изключително недостойно поведението на депутатите от Борисовата партия в момента заради внушението към техните избиратели, че ще бъдат изтребвани от някого. Освен това ФрогНюз припомня, че в първите дни от живота на 45-тото Народно събрание напрежението в пленарна зала бе високо, а поведението на народните представители на ГЕРБ - определено като недопустимо. Една от техните последни изяви е тропането по банките и скандирането “Мутри вън!” по време на заседанието.

Евгений Дайнов заяви още, че БСП и ДПС в момента действат в унисон с протестните партии, което по всяка вероятност обърква картите на ГЕРБ.  

“Но пък хората не възприемат БСП като анти-ГЕРБ партия заради двойственото поведение на БСП към протеста миналата година. Сега БСП се опитва да бъде по-революционна от новите партии в парламента“, смята Дайнов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!