София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Гебрев: Прокуратурата се опита да вмени на обществото, че е нормално да бъда убит (ВИДЕО)

Оръжейният бизнесмен с коментар в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
17 мЕвроком 752

На 20 януари в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" участва разследващият журналист от "Белингкат" Христо Грозев. Той обърна внимание върху потенциалното отравяне на руският опозиционер Алексей Навални и го сравни с отравянето с "Новичок" на българския оръжеен бизнесмен Емилиян Гебрев. Обърна и внимание върху това, че немските власти са изследвали пробите на Навални в специализирани лаборатории, а българските власти не са направили това.

"Обещах си да не участвам в никакви телевизионни интервюта по тази тема, защото се връщам в годините назад и ми е изключително неприятно. Всяка една медийна изява води до положителни и отрицателни последствия. Искам обаче да внеса няколко неясноти. През 2015 г. се случи един много добър и подготвен терористичен акт, извършен от офицери от чужди военни формирования, които са от ГРУ", коментира Гебрев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"В момента се говори за случая "Гебрев", но тук става въпрос за трима души - мен, синът ми и мой приятел. Това, което са се опитали да направят е в различно време и на различни места. По време на разследването имаше две уникални изказвания на българската прокуратура - първото, че аз съм ял зеленчуци (рукола), а след това с медийно съобщение на прокуратурата, че това за мен е съвсем нормално, те са опитвали да ме убиват поне четири пъти, че е нормално да бъда убит", допълни бизнесменът.

Гебрев потвърди, че българското правителство не се е опитало да се свърже с руските власти. "Няма официален контакт, съгласно всички международни изисквания за контакт и с ОЗХО (Организация за защита от химическите оръжия). Германия и Англия, които имат изключително мощни разследващи структури, на секундата се обръщат към ОЗХО, но в България явно сме изключително способни".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!