София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Гешев: Лозан Панов се опитва да спре IT одита за случайното разпределение на делата

Според главния прокурор е факт, че тази система е пробита

Гешев: Лозан Панов се опитва да спре IT одита за случайното разпределение на делата

Според главния прокурор е факт, че тази система е пробита

2 месецаПравосъдие 8 Ивана Иванова


За мен е необяснимо на какво се дължи тази огромна съпротива, която г-н Лозан Панов и няколко дами, които гравитират около него, в началото на 2019 оказват съпротива и се опитват да предотвратят този IT одит, който вече се проведе и експертизата върху сигурността за централизираната система за случайно разпределение на делата. Това каза за БНР главният прокурор Иван Гешев. 

Гешев сподели, че няма никакви притеснения да зададе въпроси по случая на председателя на ВКС Лозан Панов. В момента по случая тече досъдебно производство.

"Ще оповестим доказателствата, когато са налични, защото това е изключително важен казус, който може потенциално да засегне десетки хиляди български граждани и техните имуществени и неимуществени интереси. Ще уведомим и Европейската комисия, защото става въпрос за период от 5 години, в който бяхме под мониторинг в областта на правосъдието. Не знам дали съществува бели, черни или други цветове хакери, но факт е, че тази система е пробита. Това за мен е сериозен срив в доверието към съдебната власт“, обясни Иван Гешев