София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Илън Мъск постави под въпрос COVID-19 тестовете, излезе положителен и отрицателен

Главният изпълнителен директор на „Тесла“ коментира, че това със сигурност се случва и на други
5 мЕвроком 2207

Главният изпълнителен директор на „Тесла“ Илон Мъск прогнозира през март, в началото на пандемията от коронавирус, че в Съединените щати ще има „вероятно много малко нови случаи“ до края на април.

Сега главният изпълнителен директор на Tesla се опитва да разбере дали е заразен от вируса, който е убил поне 242 000 американци. Милиардерът каза рано в петък, че има симптоми, подобни на настинка, но че четири бързи теста за коронавирус са дали две положителни и две отрицателни проби, което го е накарало да постави под въпрос процеса.

"Нещо изключително фалшиво се случва", пише 49-годишният Илън Мъск, в Twitter. „Днес бях  тестван четири пъти за covid. Два теста се върнаха отрицателни, два се върнаха положителни. Същата машина, същия тест, същата медицинска сестра. "

Когато един от неговите последователи в социалната мрежа попита дали фалшивите тестове могат да стимулират националния скок в случаите, Мъск отговори : „Ако това се случва на мен, това се случва и на други.“

Когато друг предложи, че „приходите от тестове вероятно не са фалшиви и много последователни“, Мъск отговори , „Точно така“.

Мъск каза, че е взел антигенни тестове, направени от Becton, Dickinson and Co., един от многото бързи тестове на пазара. Медицинските експерти отдавна предупреждават, че подобни тестове за бързо отчитане не са толкова надеждни, колкото полимеразната верижна реакция или PCR тестовете, които трябва да бъдат обработени в лаборатория.

Туитовете на Мъск в петък едва ли са първият път, когато той поставя под въпрос науката, стояща зад новия коронавирус, или отговора на него.

В ранните дни на пандемията, когато Съединените щати започваха да се блокират, за да се опитат да ограничат разпространението на вируса, Мъск се очертава като гласен скептик за опасностите от covid-19 и необходимостта от ограничителни контрамерки. В началото на март той написа в туитър, че „паниката от коронавируса е тъпа“.