София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Искрен Веселинов: Изминалите 4 години в парламента бяха белязани с перманентна криза

"Обединени патриоти" не просто участваха във властта, а се опълчиха на инерцията"

Изминалите 4 години бяха белязани с перманентна криза, разделение и политическо противопоставяне. Това каза съпредседател на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов в декларация на последното заседание на 44-то Народно събрание.

"Обединени патриоти" не просто участваха във властта, а се опълчиха на инерцията и започнаха да преодоляват негативните тенденции", каза още той.

"Изминаха 4 години, в които имаше много добри, много нетолкова добри неща. Ще започна с неприятните. Тези четири години бяха белязани с перманентна криза, с разделение и политическо противопоставяне, каквито рядко е имало в историята ни с постоянен опит да се събори управлението", заяви още Веселинов.

По думите му мандадът е белязан с война между институциите, бойкот на парламента. "Единственото нещо, което липсваше в тези 4 години е съзнанието за общо бъдеще, за диалог и смирение пред негово величество народа. Това статукво на скандала и омразата формираха у мнозина българи усещането за свободно падане. То продължи да ерозира в тях чувството за държавност. Тези разочаровани хора са готови да срещнат с Осанна поредния политически месия, който ще разпнат на кръста на собствените си разорачования много скоро, защото градивните неща се случват бавно. За това е важна приемствеността. Ще споделя в името на този историзъм какво беше важното, което постигнахме в този мандат ние "Обединени патриоти" или поне партиите ВМРО и НФСБ, които останаха докрай в коалицията", заяви още Веселинов.

Той изброи разбиването на постоталитарния политически модел, блокирането на граница с Турция през 2017 г., спрените социални помощи на децата, които не ходят в училище и върнатите 40 хил. деца в клас, както и премахването на доживотните длъжници и ограничаване на произвола на частните съдебни изпълнители.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!