София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

ИЗВЪНРЕДНО: Обвиниха шофьора от катастрофата на Околовръстното в умишлено убийство

Очаквайте подробности!


Софийска градска прокуратура измени обвинението на Димитър Любенов, привлечен към наказателна отговорност за пътнотранспортното произшествие от 25.09.2022 г. на Околовръстен път-София, от обвинение по непредпазливост в такова за умишлено престъпление.

Съобразно събраните в началния етап от разследването доказателства Любенов беше привлечен в качеството на обвиняем за това, че при катастрофа на 25.09.2022 г. около 04,05 ч. по непредпазливост е причинил смъртта на 64-годишен французин и телесни повреди на още двама души. 

В хода на разследването са събрани доказателства, че обвиняемият е управлявал лекия автомобил след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Към момента е установено, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничение 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били пострадалите, обвиняемият не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от Софийски градски съд по искане на СГП:

Разследването по случая продължава.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!