София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ИЗВЪНРЕДНО: Задържаха български наркотрафиканти, действали в Германия

Първоначално са задържани 12 българи, като на петима от тях са повдигнати обвинения
4 мПравосъдие 548 Ивана Иванова

Специализираната прокуратура участва в разследване на българска престъпна група за разпространение на наркотици, действаща във Франкфурт на Майн, Германия. На 23 ноември, в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Прокуратурата във Франкфурт на Майн, Спецпрокуратурата и ГДБОП извършиха действия по разследване на организирана престъпна група от български граждани за държане и разпространение на наркотици на територията на Германия, съобщават от държавното обвинение.

Първоначално са задържани 12 българи, като на петима от тях са повдигнати обвинения за ръководене и участие в организирана престъпна група, действаща във Франкфурт, за притежание и разпространение на наркотици. Извършени са претърсвания на 14 адреса, при които са иззети много доказателства по разследването.

При извършените претърсвания на адреси в град Попово и село Кардам са намерени документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони и други доказателства, свързани престъпната дейност на групата. Те ще бъдат предадени на Прокуратурата на Франкфурт на Майн.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!