София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Карантинираните ще гласуват в подвижни секции

“За” гласуваха 128 депутати, “против” - 45, а 9 се въздържаха
5 сПолитика 169 Златина Петкова

Лицата, които са карантинирани у нас, тъй като са заразени с коронавирус или са били контактни на заразени, ще упражнят правото си на глас в подвижни секции, решиха депутатите на първо четене В НС.  “За” гласуваха 128 депутати, “против” - 45, а 9 се въздържаха.

Предложението е на управляващите, които искат хората в задължителна изолация и пациентите в COVID отделенията да упражнят правото си на глас чрез подвижни урни. Друга редакция в закона ще позволи и на гражданите с изтекли документи също да могат да гласуват.

На ЦИК се възлага не по-късно от 50 дни преди изборния ден да приеме правила за организацията и реда на изборите, така че да се гарантират животът и здравето на всички. Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!