София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Марешки към Радев: ГЕРБ се бетонираха във властта, вие притъпихте протестите с "Мутри вън"

Лидерът на ВОЛЯ е на консултации при държавния глава
7 мЕвроком 2717

Благодаря ви за тази покана, но за съжаление е много закъсняла. Ние считаме, че това е безмислено и безцелно, като израз на уплаха и некомпетентност за избиране на датата, което е във вашите правомощия. Така се обърна лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки към президента Румен Радев.

За съжаление това се получи в края и на двата мандата и на парламента и на вашия. Във връзка с многобройните покани, които сме отправяли към вас и за електронното гласуване, за видео наблюдението, картела в горивата, безплатни лекарства. Много хора помнят вашия мандат, че доведохте и бетонирахте ГЕРБ на власт. След изборите организирани от вашия кабинет, ГЕРБ се бетонираха във властта, а миналата година по време разгара на протестите вие излязохте и казахте "Мутри вън", с което притъпихте енергията", коментира лидерът на ВОЛЯ по време на консултациите с президента за следващите избори.

Лидерът на "Воля" заяви, че трябва да бъде уважена волята на протестиращите и изборите да са на възможно най-рано, а именно на 28-и март. "До колкото разбрах и здравните власти, правителството и общините са готови за избори на тази дата, която вие обявихте", заяви Марешки.