София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Нешка Робева към Слави: Да внимава с кого ще се заобиколи

"Не съм оптимист, защото отдавна у нас няма парламентаризъм"
22 сПолитика 551 Мирослав Митков

Нешка Робева препоръча на Слави Трифонов да внимава с кого ще се заобиколи, ако реши да поеме управлението на страната. ”За да се нагърби някой да състави правителство, се иска доста смелост, защото положението не е розово. Аз си представям, че човекът, който ще направи ново правителство, ще застане честно пред народа и ще каже какво е положението в момента, какво ни очаква и какво в определен срок от време ще постигне”.

"Не съм оптимист, защото отдавна у нас няма парламентаризъм. Дори партиите се обезличиха, превърнаха се в едно и също - вземат властта, употребяват я в своя полза и след това започват отново да обещават", каза още Робева пред БНР.

В деня на конституирането на 45-ото Народно събрание ще проличи кой накъде е тръгнал, коментира депутатът в VII Велико народно събрание.

"Утрешният ден (15 април) ще бъде един тест. Какво може да иска един народ, избрал различни партии, че тези партии да не се споразумеят в един толкова кризисен момент в името на народа", допълни тя.

Според нея желанието на политиците да отидат на избори отново е демонстрация на липса на държавническо мислене: "Всеки ще се надява на повече гласове, на по-голям процент. Като знаем за какво отиват тези хора в Народното събрание - отиват, за да оправят собственото си положение... и добре го оправят".

По думите ѝ едни нови избори няма да решат нищо, а ще бъдат разход на пари.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!