София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Николай Марков: САЩ имат нужда от истина! Цялата.

Коментар на експерта по национална сигурност във Фейсбук

Николай Марков: САЩ имат нужда от истина! Цялата.

Коментар на експерта по национална сигурност във Фейсбук

1 мVox Populi 11365


В различни точки на планетата Земя, кризата в САЩ се представя на гражданите по силно манипулативен начин. В България, по стар професионален обичай, медиите следват указанията на падишаха от министерски съвет, който единствен указва правилната посока. Грешната. Викат на това явление външна политика.

Ще ви разкажа една истинска история. Имам много близък приятел българин, който преди повече от десетилетие замина да търси американката си мечта. Проблемът е, че имаше скрити расистки възгледи, заради които се страхуваше от проявата им в САЩ. Законите там го притесняваха, още повече, че отиде на малко над средната възраст. Умен и образован мъж с огромен потенциал в няколко професионалнои направления.

Изгубих контакт с него за цяло десетилетие и дори помислих, че се е случило нещо лошо с него. След дванадесет години се появи на вратата ми, видимо в добра форма. Сподели ми всички лични препятствия и изпитания през които е преминал. Не е спирал да мисли за мен и съм му липсвал през цялото време. Беше здрав и много богат!

Как се е случило?

Опитал е поне сто пъти да се вгради и да работи с бели хора. Разбирате защо. Бил е не само отхвърлен, но и третиран като животно, само защото е чужденец. В цели четири щата. Когато отчаянието стига до решение за самоубийство му подава ръка един африканец, собственик на малък бизнес. Когато отива на работа вижда, че повечето от хората във фирмата на африканеца са бели, при това с качествено бразование. Преорганизира ги много бързо и само за две години африканеца става милионер. Следват още 27 фирми на африканци, които влизат в малък тръст, днес вече играчи далеч от вътрешния американски пазар. Американската мечта на всички става българска!

Този мой приятел го болеше само от едно. Расизмът и агресията на белите хора в САЩ срещу всеки и срещу всичко. Точните му думи бяха: "Нямаш и грам представа какво живее в душата на белия човек в САЩ. Нищо истинско няма в тях. Такова страшно чудовище света не познава и трябва да се пази от тази болест като дявол от тамян." До това заключение стигна български расист след десетилетие световно пътешествие и милион изпитания на духа.

Какво се случва днес в САЩ? Не е причината Ковид 19, както го представят у нас. Нито причината е антифашистката активност на подобни движения. Не е причина и безработицата, която е факт от поне 20 години, заради срината икономика. Не търсете причина и в политически формации искащи отстраняването на Тръмп - той е вече овладян. Не е причината и напрежението, следствие от убийството на чернокож от полицай - това е ежедневие в САЩ. Причината за гражданската съпротива е трайната и дългогодишно утвърждавана грешна политика на държавата - преследването на бързите пари, създавнето на финансови култове, политиките на отчуждение от световната общност, политиките за производство на илюзии за военна хегемония, скритата бедност и завинаги скритото истинско лице на истинската Америка! Не онази от филмите, политическите приказки за деца и Хари Потър.

САЩ имат нужда от истина! Цялата.