София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Нов аматьорски турнир събира футболисти от 10 държави у нас

Интересът към зоналните надпревари е голям, побързайте да се запишете сред 16 отбора във всеки един град 
9 сСпортни 105

Нов футболен турнир за аматьори стартира през този уикенд у нас. Надпреварата ще се проведе последователно в Стара Загора (10-11 април), Пазарджик (17-18 април), Сандански (15-16 май), Горна Оряховица (22-23 май), Монтана (29-30 май), София (5-6 юни), Варна (12-13 юни), а финалите ще са в Курортен комплекс Албена от 13 до 17 септември. Във всеки от зоналните турнири ще се конкурират по 16 отбора за първите 2 места, които ще осигуряват място на финалите. 

Зам.-председателят на Комисията по минифутбол и футзал към БФС Пламен Божидаров разказа в детайли за огромната популярност, на която се радват напоследък подобни надпревари по цял святи конкретно в Европа.

„Радваме се, че България събира представители на толкова силни футболни държави. Ще осигурим елитни рефери, а сред участниците има записани играчи от националния отбор,“ каза още Божидаров, който е и мениджър на Българската асоциация за минифутбол. 

„Всеки отбор ще се състои от по 10 състезатели, като на терена едновременно ще бъдат 5 полеви и вратар. Играе се две полувремена по 15 минути. Подобни турнири са не само спортно, но и социално събитие, което феновете по градовете чакат с нетърпение,“ каза Николай Стоилов, координатор на турнира и дългогодишен участник в подобни формати.

Надпреварите ще се състоят при стриктно спазване на здравните мерки. За по-малко от месец, откакто стартираха записванията,  интересът е голям и в част от градовете схемите бързо се запълват. Регистрацията е отворена в сайта на турнира, а вече функционира и специална Facebook страница за събитието.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!