София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

НС разглежда предложението на Манолова без служебни коли и самолетни билети за депутатите

Предложението е трета точка в дневния ред на Народното събрание
7 сПолитика 5467 Мирослав Митков

Днес парламентът разглежда предложението на председателя на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова депутатите да нямат служебни автомобили.

С промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание Манолова предложи служебните автомобили на народните представители да се намалят до един за цяла парламентарна група.

Предложението е трета точка в дневния ред на Народното събрание.

Измененията включват депутатите да нямат право на допълнителни разходи за личен или обществен транспорт. Самолетните им билети също ще бъдат за тяхна сметка, а не за сметка на парламента. Отменят се и квартирните и дневните, плащани от Народното събрание.

С промените Манолова връща и блиц контрола всеки четвъртък. Тя предлага и излъчване на пленарните заседания и на заседания на комисиите на живо във Фейсбук страница на парламента, а не само на интернет страницата.

Според измененията министрите вече няма да могат да отлагат отговорите на въпросите с допълнителна една седмица за парламентарния контрол в петък.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!