София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Партията на русофилите „Възраждане на Отечеството“ ще се яви на изборите самостоятелно

От формацията публикуваха осициална позиция по темата
1 мПолитика 3567 Мирослав Митков

В медийното пространство се появи информация, че партията на русофилите „Възраждане на Отечеството“ за парламентарните избори ще прави коалиция с „Атака“.  От политическата платформа публикуваха позиция по темата.

Ето какво пишат те:

"Не, „Възраждане на Отечеството“ няма да прави коалиция с „Атака“! „Възраждане на Отечеството“ няма да прави коалиция с никого. И не просто защото има такова нейно конгресно решение. Не защото не може да разпознае в други партии свои ценности! В програмите на редица партии, включително и на „Атака“, са включени позиции, които ние напълно споделяме. Причината за категоричното ни решение да участваме сами на тези избори е съвършено различна.

Всяка коалиция налага компромиси, понякога тежки компромиси. По принцип коалицията изисква от всяка своя съставна част да се откаже от редица свои рубежи, защото те не са приемливи за другите. Всяка коалиция изисква от всеки да „заглади“ свои „камъни“, да притъпи свои „остриета“, да замъгли свои „хоризонти“. В името на властта!

Ние извикахме на живот „Възраждане на Отечеството“, защото искаме българското общество да чуе ясно и категорично, без никакви заобикалки, без никакви дипломации, без никакво усукване, редица тези.

„Българската външна политика днес е пагубна за България!“, „Всяко враждебно действие на нашата страна срещу Русия е предателство спрямо народа ни!“, „Мирът е в опасност и това не е литературно възклицание!“, „Многополюсният свят няма разумна алтернатива!“ Това е в геополитически план.

Във вътрешен план – „Българската държава трябва да се върне при свои базисни социални и икономически задължения!“, „Българските политики трябва да спрат увеличаването на неравенствата!“ Списъкът е по-дълъг.

С нито една от тези позиции, от които произтича политическо поведение, ние не искаме и не можем да се откажем. За тях ние не преговаряме. Те са наши „червени линии“, а както е известно – коалициите много често, ако не винаги, са смърт за „червените линии“.

Ние искаме да влезем в Парламента! Но цена, която налага да се откажем от свои основни претенции към българската политика, няма да платим!

Това е истинската причина за нашето самостоятелно явяване на изборите. И нека близки до нас формации не ни се сърдят!"

Официалната позиция може да прочетете ТУК

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!