София 27 °C София 27°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 28 °C Пловдив 28°C - ясно небе Варна 30 °C Варна 30°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - ясно небе

Проф. Начев: Много хора носят вече вируса без да са тествани

"Общата бройка на заразени е само върха на айсберга"
9 месецаЕвроком 5

В началото на кризата политическите решения, които се взеха, бяха изключително навременни и точни. България се сочеше за пример като държава, която е позволила най-слабо разпространение на тази инфекция. За съжаление след това мерките се облекчиха и виждаме до какво води това. Това заяви директорът на УМБАЛ "Света Екатерина" проф. Генчо Начев по bTV.

"Гледам общата бройка на заразени и тя е установена от резултат на PCR изследвания. Това не е истината, а само върха на айсберга. Много хора без да са тествани носят вече вируса. Обхващането на населението обаче е много по-сериозно, защото на нас само тези цифри са ни известни. Стигна се дотук, защото не сме дисциплинирани и в началото се даде възможност за много мнения", посочи той.

В България всеки разбира от всичко и всеки си позволява без да се замисля от последствията, даде се трибуна на хора, които бяха против мерките, а не трябваше. Ние сме на крайностите – или създаваме паника, или неглижираме всичко и си казваме, че нас няма да ни хване, допълни Начев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!