София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Радослав Димов пред ВСС: Не познавам Нотариуса, знам за него, че е имотен измамник

"Опетняват моето име, опетняват и институцията,,

2 месецаКрими 1 Марияна Стойчева

,,Искам да бъде изчистено името ми. Това, което се твърди от гръцки бизнесмени, не е вярно. Страдам от болест, която не ми дава много живот и искам името ми да бъде изчистено. С никого не съм говорил.''

Това заяви апелативният прокурор на София Радослав Димов пред Прокурорската колегия на ВСС, която го изслушва във връзка с Мартин Божанов, по прякор  Нотариуса. Димов беше споменат от гръцки бизнесмени. 

Той каза, че познавал споменатия адвокат Александър Червеняков, запознали се на базата на прокуратурата в град Бяла. По никакъв начин обаче Радослав Димов не се занимавал с казуси с гръцките граждани.  

,,Не познавам Нотариуса, знам за него, че е имотен измамник, не съм имал никакви контакти с него'', каза още Димов. ,,Велимир Атанасов го знам от времето, когато беше съдия в СРС, не съм бил в близки отношения с него, не съм поддържал никакви контакти  с него. 

Той предположи, че споменаването на името му от гръцки бизнесмени е, за да извлекат ползи. Димов каза, че е подал сигнал в Софийската градска прокуратура, за да направят проверка по случая. Той бил разпитван като свидетел. 

"Опетняват моето име, опетняват и институцията. Хем чистя моето име, хем чистя името на институцията", каза още той.