София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Разбита мрежа за трафик на хора

Задържани са 7 трафиканта при съвместна акция

Разбита мрежа за трафик на хора

Задържани са 7 трафиканта при съвместна акция

1 годинаКрими 19 Боряна Райчева


При съвместна акция на ГДБОП, Общинска дирекция МВР – Видин и Дирекция „Жандармерия“ проведена на 20 април край село Дреновец е разбита престъпна група, занимаваща се с трафик на хора с цел просия. Ударът срещу групировката е изтеглен за по-рано, тъй като един от участниците е задържан в Кралство Швеция поради други причини.
До успешната операция се стига след като задържаните лица показват състоянието си из социалните мрежи. След разследване на служители от ГДБОП става ясно, че групата е набирала две категории хора, които да изпрати в Кралство Швеция. Първата – граждани в социално слабо положение, а втората – такива, които са финансово задлъжнели към задържаните в следствие на непосилни лихви.
На първата група им е обещавано, че ще получат половината от изпросената сума, когато се върнат в България, а в последствие парите, които „просяците“ получили били минимални, като тарторите на престъпната група удържали за транспорт и спане.
Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов коментира, че усилията на МВР ще бъдат насочени срещу елиминирането на групи, които тормозят жители на различни региони от страната.